Tez bişən sıyıqların səhər yeməyi menyusundan çıxarılması daha yaxşıdır: onlar qan şəkərinin səviyyəsini kəskin şəkildə artırır və insulinin sərbəst buraxılmasına səbəb olur.
Qaynarinfo xəbər verir ki, bu haqda diyetoloq İnna Kononenko xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, nəticədə məlum olur ki, səhər yeməyində belə sıyıq yeyən adamın mədədə o sıyıq var, nə qanında qlükoza. Nəticədə insan yenə acdır və yemək istəyir.
Bundan əlavə, Kononenko "Kanal Beş”ə bir şərhində qeyd edib ki, səhər yeməyində şirələr və südlə hazırlanmış müsli və ya qarğıdalı yarması, sendviçlər və mürəbbəli tostlar yeməyə ehtiyac yoxdur.
Kononenko təzə şirələrin və smuzilərin faydaları barədə mifi də dağıdıb. Mütəxəssis izah etdi ki, bu cür şirələr və smuzilər bir sıra sadə şəkərdən ibarətdir və fruktoza miqdarı meyvələrin növündən asılıdır. Yəni bu bir tərəfdən qlükoza, digər tərəfdən fruktozadır. Bütün fruktoza sürətlə qaraciyər yağına çevrildiyi qaraciyərə keçir. "Elə bununla da biz kökəlməyə başlayırıq", həkim deyib.
Alpər
Şərhlər