Göbələklər alkoqollu içki ilə ən uyğun qəlyanaltıdır, çünki tərkibində alkoqolu "neytrallaşdıran" sorbent olan kitosan var.
Qaynarinfo xəbər verir ki, bu sözləri "Moskva” şəhər agentliyinə həkim-diyetoloq Marina Makişa deyib.
Kitosan bədənə daxil olan alkoqol miqdarını azaldır. Ümumiyyətlə, gündə 150 qrama qədər göbələk yeyə bilərsiniz. Eyni zamanda, göbələklərdən kitosana görə həmin məqsəd üçün sui-istifadə etməməlisiniz, - həkim bildirib.
"Kitosan həll olunmayan pəhriz lifidir, buna görə gündə 300 qramdan çox göbələk yeməyinizə ehtiyac yoxdur, çünki bu həzm sistemi üçün böyük bir yükdür", - Makişa deyib. Əks təqdirdə, göbələklərin həddindən artıq yeyilməsi mədə-bağırsaq problemlərini artırmaq baxımından təhlükəlidir.
Şərhlər