Həkimlərdən xəbərdarlıq: Bu alkoqol içkilərini qarışdırmaq olmaz

Həkimlərdən xəbərdarlıq: Bu alkoqol içkilərini qarışdırmaq olmaz

Fərqli alkoqollu içkilər içildikdə qarışdırılmamalıdır, ancaq bunun qarşısını almaq olmazsa, üzüm və taxıl alkoqolları bir araya gətirilməməlidir.

Qaynarinfo xəbər verir ki. Bu haqda RİA Novosti-yə müsahibə verən həkimlər bildirib.

Federal Qidalanma və Biyotexnoloji Tədqiqat Mərkəzinin tədqiqatçısı, Əczaçılıq Elmləri namizədi Anna Koşeçkinanın dediyinə görə, köpüklü şərabdan sonra ənənəvi şərab içməyə başlaya bilərsiniz, sonra ağdan qırmızıya, qurudan şirinə keçmək olar, əksinə deyil.

Tədqiqatçı köpüklü şərabda, xüsusən, etil alkoqoldan əlavə daha az miqdarda olsa da aromatik və izomerik seriyalı digər spirtlərin olduğunu qeyd edib.
 
Mütəxəssisin aydınlaşdırdığı kimi, digər alkoqolla birlikdə, mənfi təsir güclənir və intoksikasiyaya səbəb olur.

Baş sərbəst psixiatr-narkoloq Yevgeni Bruna görə, ümumiyyətlə, quru ağ şəraba üstünlük verməyə dəyər, ancaq içmə arasındakı doza və aralar tənzimlənməlidir.
 
Alpər
  • Tərəfdaşların xəbərləri
XƏBƏRLƏR
BLOGLAR