Qan bütün orqanizmi oksigenlə təmin edən və həyat mənbəyi olan ən vacib mayedir. Qanın keyfiyyəti, dövranı birbaşa insanın səhhətinə təsir edir.
Həddən artıq qatı qan yorğunluq, əzələlərdə ağrılar, əsəbilik, ürək xəstəlikləri, insult və infarkta səbəb ola bilər. Qatı qan tromb yaranması və damar tıxanmasının riskini artırır.
Qaynarinfo medicina.az-a istinadən sizə qanımızı qatılaşdıran 5 içkini təqdim edir.
1. Şirin qazlı içkilər
Onların tərkibində olan fruktoza, saxaroza, aspartam qanı qatılaşdırır
2. Qəhvə
Sidikqovucu olduğu üçün suyu orqanizmdən qovur və qan qatılaşır
3. Tünd qara çay
Qanın tərkibinə müsbət təsir etmir, çay içənlər su qəbul etmir ki, bu da orqanizmdə maye qıtlığı yaradıb, qanın sürətini və miqdarını da azaldır
4. Alkoqol içkilər
Onlar da güclü sidikqovucudur. Orqanizm aktiv şəkildə maye itirir. Beynin susuzlaşmasına səbəb olur.
Müntəzəm olaraq spirtli içki içənlərdə qan qatılaşır və ürək-damar sistemi oksigen almır
5. Bəzi bitkilərdən çaylar
Gicitkan, dazı otu və bəzi digər ot dəmləmələri də qanı qatılaşdırır.
Şərhlər