|
Sıra №-si |
Ərzaq məhsullarının adı |
1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması (qramla) |
|
1 |
2 |
3 |
|
1. |
1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək |
750 |
|
2. |
2-ci növ buğda unu |
10 |
|
3. |
Müxtəlif yarmalar |
120 |
|
4. |
Makaron məmulatları |
40 |
|
5. |
Ət |
300 |
|
6. |
Kolbasa |
30 |
|
7. |
Balıq |
90 |
|
8. |
Bitki yağı |
40 |
|
9. |
Kərə yağı |
40 |
|
10. |
İnək südü və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd |
200 40 |
|
11. |
Xama |
30 |
|
12. |
Pendir |
20 |
|
13. |
Toyuq yumurtası (ədədlə) |
1 |
|
14. |
Şəkər |
70 |
|
15. |
Xörək duzu |
20 |
|
16. |
Cem (povidlo) |
20 |
|
17. |
Çay |
2 |
|
18. |
Təbii qəhvə |
2 |
|
19. |
Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.) |
0,3 |
|
20. |
Xardal tozu |
0,3 |
|
21. |
Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti |
0,3 |
|
22. |
Sirkə və ya müxtəlif souslar |
2 |
|
23. |
Tomat pastası |
6 |
|
24. |
Kartof və tərəvəz, cəmi: |
940 |
|
|
- kartof |
600 |
|
- kələm |
120 |
|
|
- çuğundur |
30 |
|
|
- yerkökü |
40 |
|
|
- soğan |
50 |
|
|
- xiyar, pomidor, turşu, göyərti |
100 |
|
|
25. |
Təzə meyvə və yaxud meyvə şirəsi |
200 |
|
26. |
Qurudulmuş meyvələr |
20 |
|
27. |
Zeytun |
10 |
|
28. |
Şokolad |
10 |
|
29. |
Ləpə (qoz, fındıq, kişmiş) |
20 |
|
30. |
Halva |
20 |
|
31. |
Vitamin preparatı "Heksavit” |
1 |
Şərhlər